martes, 10 de marzo de 2009

Els canals RSS

QUÈ SÓN ELS CANALS RSS?

Els canals RSS són una família de formats de canals web XML utilitzat per a publicar continguts actualitzats freqüentment com ara llocs de notícies o weblogs i per mitjà del qual es pot compartir la informació i usar-la en altres llocs web o programes. És en essència una sindicació de continguts.
El principal avantatge del sistema és l'agilitat, ja que es fa innecessari haver de descarregar les imatges i els altres elements de la web, descarregant-ne només els titulars. I també el poder ajuntar el contingut de molts llocs web en un sol espai.
Un programa que usa RSS s'anomena agregador, i n'hi ha de molts tipus. Incrustats a navegadors web, widgets per l'escriptori, en programes de correu electrònic, en pàgines web dedicades i en programes dedicats.
L'acrònim RSS es refereix als següents formats: Really Simple Syndication (RSS 2.0), RDF Site Summary (RSS 0.9 i 1.0), o Rich Site Summary (RSS 0.91).
Tot i que els formats RSS existeixen des del Març de 1999, la icona RSS no es va usar àmpliament fins el 2005-2006.



PER A QUÈ SERVEIXEN ELS CANALS RRS EN EDUCACIÓ?

Els canals RSS ens poden servir en educació per a subscriure’ns a pàgines relacionades amb educació en aquest cas, encara que pot ser de qualsevol altre tema, i rebre informació constantment d’aquestes pàgines, ja que des del nostre blog podem accedir a elles i tenir accés a aquestes pàgines sempre actualitzades.

En educació els canals RSS poden servir per exemple per a que els alumnes es suscriguen a aquestos i puguen veure sempre el que el mestre posa a la pàgina, com poden ser apunts, informació d’algun tema, deures, etc.


QUÈ HE APRÈS?


Amb aquesta tasca he après el que són els canals RSS i per a que serveixen, que fins ara no sabia ni que existien.
Pense que els canals RSS són molt útils i còmodes d’utilitzar. Ja que una vegada t’has subscrit a les pàgines que t’interessen, sempre que aquestes s’actualitzen pots veure la pàgina actualitza i saps que és el que havies vist ja i que és el que és nou.

No hay comentarios:

Publicar un comentario